Новини

День відкритих дверей 20.09.2018

20 вересня 2018 року у Полтавському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України відбувся День відкритих дверей у якому взяли участь студенти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Полтавської державної академії.

Під час даного заходу, заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Рудик Ігор Миколайович розповів про діяльність Полтавського НДЕКЦ, роботу судових експертів Експертної служби МВС та основні завдання.

Далі студенти були ознайомлені із особливостями ідентифікації особи за слідами рук, дослідженням зброї, проведенням трасологічних видів досліджень.
Відвідувачам Центру була представлена колекція грошових знаків, яка складається з банкнот та монет різних номіналів країн світу та різних років випуску, створена у Полтавському НДЕКЦ.

Також студенти мали можливість ознайомитись зі специфікою проведення біологічних досліджень, про які розповіла завідувач сектору Канюка Олена Юріївна. Вона акцентувала увагу на питаннях, пов’язаних із встановленням природи і таксономічної (групової) належності біологічних об’єктів та їх тотожність, із визначенням тимчасових зв’язків і стану досліджуваних об’єктів, механізму утворення на них ушкоджень, причин, що викликали зміну цих об’єктів.

Крім того, завідувач відділу товарознавчих досліджень та оціночної діяльності Лисенко Наталія В’ячеславівна розповіла про особливості проведення судової товарознавчої експертизи.

У результаті зустрічі студенти змогли ознайомитися із специфікою роботи судового експерта, при цьому відмітили високий професіоналізм експертів Полтавського НДЕКЦ та оцінили рівень їх відповідальності.