Новини

Пожежно-технічні дослідження та експертизи для фізичних та юридичних осіб

Експертами Полтавського НДЕКЦ МВС України проводяться пожежно-технічні дослідження та експертизи по заявах від фізичних та юридичних осіб, у цивільних та господарських справах.

Пожежно-технічна експертиза – різновидність судової експертизи зі специфічними предметом, об’єктами та методами досліджень. До основних напрямків досліджень цієї експертизи можуть бути віднесені: дослідження причин виникнення та розвитку пожежі; оцінка вжитих заходів з ліквідації пожежі; встановлення відповідності нормативним вимогам протипожежного стану об’єктів.

Встановлення причини виникнення пожежі є одним з ключових завдань у розслідуванні кримінальних цивільних та господарчих справ за фактами виникнення пожеж, а також при розгляді їх в судах, оскільки ці обставини можуть бути певним чином пов’язані з пожежами, що трапляються внаслідок діяння людей або проявів природних явищ.

В ході виконання пожежно-технічних експертиз та досліджень вирішуються питання:

  1. Де знаходився осередок виникнення пожежі?
  2. Якими шляхами розповсюджувалось полум’я?
  3. Яка причина виникнення пожежі?
  4. Чи були порушені Правила пожежної безпеки на об’єкті?
  5. Чи є причинний зв’язок між виникненням пожежі з протипожежним станом об’єкта?

Більш детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо із експертами відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень у приміщенні Полтавського НДЕКЦ МВС України за адресою: м. Полтава, пров. Рибальський, 8 або за телефоном +38(0532) 51-77-15.