Новини

Круглий стіл присвячений Всесвітньому дню захисту прав споживачів

15 березня 2019 року працівники Полтавського НДЕКЦ долучилися до організації та прийняли учать у засіданні круглого столу присвяченому Всесвітньому дню захисту прав споживачів у рамках всесвітніх заходів Міжнародної федерації споживчих організацій (Consumers International), який проводився під девізом «Trusted Smart Products» («Розумні товари варті довіри»).

Сьогодні цифрові технології змінили характер багатьох послуг і продуктів, а широке впровадження «розумних товарів» (смарт пристроїв) в повсякденне життя споживачів вимагає розуміння проблем безпеки та конфіденційності, і означає розробку механізмів захисту споживачів, які сприяють зміцненню їх довіри до такої продукції. Саме тому, учасники круглого столу обговорили нагальні питання особливостей цифрової торгівлі, нові можливості і нові ризики споживачів цифрових технологій і так званих «смарт-пристроїв», їх якості та безпеки застосування у повсякденному житті.

Під час круглого столу до Всесвітнього Дня захисту прав споживачів відбулися: демонстрація відеороликів, плакатів та результатів КВЕСТу; флешмоб учасників; урочисті нагородження переможців конкурсів.

Науково-дослідний центр “Незалежна експертиза”

Круглий стіл до Всесвітнього дня захисту прав споживачів.