Новини

Оціночно-будівельна та оціночно-земельна експертиза

На базі Полтавського НДЕКЦ МВС проводяться оціночно-будівельна та оціночно-земельна експертизи. Ці види досліджень призначають у кримінальних провадженнях, цивільних, адміністративних справах та справах з господарського спору за необхідності визначення:

  • вартості поліпшень земельних ділянок (будівель та їх частин, споруд, передавальних пристроїв тощо);
  • відповідності виконаної оцінки нерухомого майна вимогам нормативно-правових актів з оцінки, методології, методам, оціночним процедурам;
  • експертної грошової оцінки земельних ділянок;
  • відповідності виконаної оцінки земельної ділянки (прав на неї) вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам.

Крім того, за вказаними напрямами надаються платні послуги на замовлення фізичних та юридичних осіб, сторін судового розгляду у цивільних, господарських та адміністративних провадженнях, що дає змогу забезпечити повноту доказування.

Аналіз експертної практики свідчить, що у переважній більшості випадків звернення замовників стосується наступних питань:

  • Яка вартість (зазначити вид вартості: ринкова, залишкова, ліквідаційна, вартість ліквідації, спеціальна, інвестиційна тощо) об’єкта нерухомого майна (зазначити об’єкт: будівля, приміщення, квартира, споруда тощо) станом на (зазначити дату на яку необхідно визначити вартість)?
  • Яка вартість (зазначити вид вартості: ринкова, залишкова, ліквідаційна, вартість ліквідації, спеціальна, інвестиційна тощо) частки (зазначити частку: -1/2, -1/4 тощо) об’єкта нерухомого майна (зазначити об’єкт: будівля, приміщення, квартира, споруда тощо) станом на (зазначити дату на яку необхідно визначити вартість)?
  • Чи відповідає виконана оцінка нерухомого майна (зазначити об’єкт) вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам?
  • Яка вартість (зазначити вид вартості) земельної ділянки станом на (зазначити дату на яку необхідно визначити вартість)?
  • Яка вартість (зазначити вид вартості) частки (зазначити частку: -1/2, -1/4 тощо) земельної ділянки станом на (зазначити дату на яку необхідно визначити вартість)?
  • Яка вартість права користування (зазначити право: постійного користування, оренди тощо) земельною ділянкою?
  • Чи відповідає виконана оцінка земельної ділянки (або права користування земельною ділянкою) вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам?

Усі вказані запитання на високому професійному рівні вирішуються експертами відділу будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Полтавського НДЕКЦ МВС.

При виникненні додаткових питань детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо у відділі будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Полтавського НДЕКЦ МВС України за адресою: м. Полтава, пров. Рибальський, 8, або за телефоном +38(0532) 51-77-15.