Новини

Портретна експертиза та дослідження

Експертами Полтавського НДЕКЦ МВС України проводяться портретні експертизи у кримінальних провадженнях, цивільних і господарських справах та  експертні дослідження для фізичних і юридичних осіб.

Портретна експертиза є однією з видів криміналістичних експертиз, що  проводяться з метою ідентифікації особи за ознаками зовнішності за  матеріальними зображеннями, зафіксованими у вигляді об’єктивних зображень на різних носіях, з використанням спеціальних методів і прийомів дослідження.

Метою експертизи є вирішення питання: одна чи різні особи зображені на  представлених фотокартках або інших об’єктивних зображеннях зовнішнього вигляду людини.

Об’єктами експертизи є:

  • фотокартки (спеціальні, документальні, художні тощо);
  • типографські та інші репродукції, у тому числі виготовлені за допомогою скануючих пристроїв;
  • цифрові зображення;
  • кіно- і відеозапис (використовують окремі кадри як статичний матеріал, що несе інформацію про зовнішні ознаки особи).

Для проведення портретної експертизи або експертного дослідження надаються об’єкти двох груп: досліджувані (об’єкти, що перевіряються) та  порівняльні.

Детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо у відділі досліджень у сфері інформаційних технологій Полтавського НДЕКЦ МВС України за адресою: м. Полтава, пров. Рибальський, 8, або за телефоном +38 (0532) 51-77-15.