Новини

Експертиза холодної зброї

В Полтавському Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС у відділі криміналістичних видів досліджень, веде свою діяльність сектор досліджень зброї.

Працівники сектору проводять експертизи холодної зброї в рамках кримінальних проваджень досудового слідства та експертні дослідження для фізичних та юридичних осіб. Дослідження проводяться стосовно холодної зброї як заводського виготовлення, так і кустарного, і саморобного).

Власники зброї на власний розсуд мають право звернення до Полтавського НДЕКЦ МВС України із відповідною заявою щодо дослідження належної їм холодної зброї: клинкової, метальної, ударно-дробильної дії – для отримання кваліфікованого висновку щодо належності зброї до певного виду, типу, моделі. Дане дослідження дає змогу нормативного врегулювання законності володіння, зберігання, використання та перевезення даної зброї.

Дослідження проводяться у відповідності до діючого законодавства та сучасних методик.

Аналіз експертної практики свідчить, що у переважній більшості випадків звернення замовників стосується наступних питань:

  • Чи є наданий на дослідження предмет холодною зброєю?
  • Якщо так, то до якого типу та виду холодної зброї він відноситься та яким способом виготовлений?

Перелік даних питань не є вичерпним, а їх зміст та кількість визначається на власний розсуд безпосередньо ініціатором запиту.

При виникненні додаткових питань уточнюючу детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо у відділі криміналістичних видів досліджень Полтавського НДЕКЦ МВС України за адресою: м. Полтава, пров. Рибальський, 8, або за телефоном +38(0532) 51-77-15.