Новини

Круглий стіл присвячений Дню науки на тему: «Судово-експертна діяльність в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку»

17 травня 2019 року Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України було організовано та проведено круглий стіл на тему: «Судово-експертна діяльність в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку» присвячений Дню науки.

В роботі круглого столу взяли участь: завідувач лабораторії навчальної та наукової роботи ДНДЕКЦ Шарай Людмила Григорівна; заступник завідувача лабораторії навчальної та наукової роботи ДНДЕКЦ Косенко Світлана Сергіївна; завідувач сектору забезпечення роботи Наукової ради Ковбан Марина Юріївна; провідний фахівець сектору забезпечення роботи Наукової ради Маєвський Олег Станіславович; начальник управління інфраструктури Полтавської обласної державної адміністрації Марчишинець Сергій Миколайович; адвокат, член Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області, кандидат психологічних наук, доцент кафедри правознавства Полтавського інституту економіки і права Пономаренко Вікторія Володимирівна; перший заступник голови, головний експерт Громадської організації «Науково-дослідний центр «Незалежна експертиза», кандидат технічних наук Браїлко Анна Сергіївна; кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Гринько Лариса Петрівна; доцент, начальник науково-методичного відділу ліцензування та акредитації Полтавського університету економіки і торгівлі Герман Наталія Володимирівна; кандидат технічних наук, доцент кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі Губа Людмила Миколаївна; кандидат технічних наук, доцент кафедри товарознавства та комерційної діяльності в будівництві Київського національного університету будівництва і архітектури Юдічева Ольга Петрівна, експерти Полтавського НДЕКЦ.

Також привітали з Днем науки учасників круглого столу Омельченко Наталія Володимирівна, голова, головний експерт Громадської організації «Науково-дослідний центр «Незалежна експертиза», к. т. н., професор; Пахолюк Олена Василівна, к.т.н., доцент, завідувач кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Луцького національного технічного університету; Сеногонова Людмила Іванівна, к. т. н, доцент кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка; Дрозд Тетяна Іванівна, начальник відділу експертизи дорогоцінного каміння, Повне товариство «ЕВ.РО.ЛОМБАРД «ЕВ.РО.ФІНАНСИ ЛТД І КОМПАНІЯ» (м. Київ), головний експерт ГО «Науково-дослідний центр «Незалежна експертиза», кандидат геологічних наук; Микитин Олег Зеновійович, старший викладач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка», кандидат технічних наук, доцент.

Розпочав засідання круглого столу директор Полтавського НДЕКЦ Бойко Тарас Феліксович, який усіх учасників привітав з професійним святом – Днем науки та подякував кожного за працю, за наукові досягнення, адже тільки завдяки розвиненій науці можна побудувати динамічну економіку, здатну витримати конкуренцію та забезпечити сталий розвиток та соціальну єдність суспільства.

Бойко Т. Ф. був нагороджений подякою управління інфраструктури Полтавської обласної державної адміністрації за плідну сумлінну працю, високий професіоналізм, надання експертно-консультативної допомоги з питань підвищення рівня організації безпеки дорожнього руху.

В рамках круглого столу учасники отримали та обговорили актуальну інформацію від судових експертів як в теоретичній, так і в практичній площині щодо надання матеріалів експертам для повних та ефективних висновків експертних досліджень, а також їх подальшого використання в стратегіях захисту. Особливу увагу під час обговорення приділено актуальним питанням, які виникають під час призначення та проведення експертних досліджень.

За результатами заходу учасникам вдалося окреслити коло актуальних, проблемних питань призначення та проведення судово-експертних досліджень, а також висловити сподівання на активну співпрацю в напрямку поглиблення правових знань щодо особливостей проведення судових експертиз в судовому провадженні.

Підводячи підсумки, було прийняте спільне рішення поглибити співпрацю між Полтавським НДЕКЦ, навчальними закладами та практиками, а обговорення проблемних питань позитивно сприятиме організації та проведенню таких наступних спільних заходів.

Всім учасникам дякуємо за цікаві доповіді та жваве обговорення з озвучених проблем. Сподіваємося, що наше співробітництво не обмежиться лише сьогоднішнім заходом, а знайде своє відображення в подальших спільних наукових, організаційних та практичних проектах в галузі судової експертизи.

У ПОЛТАВІ ОБГОВОРИЛИ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СУДОВО-ЕКСПЕРТНОЇ ДІЯЛЬНІСТІ
«Судово-експертна діяльність в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку»
Круглий стіл у Полтавському НДЕКЦ МВС України, 17 травня 2019 р.