Новини

Екскурсія в Полтавський художній музей імені Миколи Ярошенка

27 листопада 2019 року згуртований колектив учасників I Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання експертної та оціночної діяльності» відвідали Полтавський художній музей (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка.

Учасникам конференції була проведена екскурсія досвідченим художником-педагогом, завідувачкою відділом науково-масової та виставкової роботи музею Аллою Миколаївною Тимошенко.

Спілкування з мистецтвом розпочалось із відвідин масштабних тематичних фондових колекції творів, які розміщені у трьох анфіладах першого поверху. На екскурсантів чекала цікава подорож через століття, під час якої вони дізналися про особливості та цікаві моменти в створенні окремих колекцій художніх творів, зміни уявлень про красу і стиль протягом різних історичних епох на прикладі творів мистецтва, представлених в експозиції Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка.

Учасники конференції відвідали виставку «Мідне литво у християнській традиції» з колекції полтавського видавця, мецената Олексія Петренка. На виставці було представлено близько 400 наперсних і натільних хрестів, 49 литих ікон, а також складні, енколпіони та кіотні хрести, при цьому найстаріші з них датовані ХІV ст., найновіші – початком ХХ ст.

Окрему увагу екскурсанти приділили виставці, яка присвячена 250-річчю від дня народження Івана Петровича Котляревського. Роботи представлені у різних техніках, від графіки, олійного живопису до декоративно-прикладного мистецтва, які прямо чи опосередковано втілюючи теми, мотиви, проблеми, підняті в «Енеїді» І.П. Котляревського.

Здійснивши невеличку подорож у часі, учасники конференції отримали естетичне задоволення від перегляду колекцій творів мистецтва, представлених в експозиції Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка та незабутні враження від масштабних виставок.

Учасники конференції висловили щиру вдячність за проведену цікаву та змістовну екскурсію та висловили спільне враження, що такі культурні заходи дозволяють відпочити від буденного світу душею.