Новини

ЗАКОРДОННЕ СТАЖУВАННЯ НА БАЗІ ІНСТИТУТУ ШКІРЯНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ (INSTYTUT PRZEMYSŁU SKÓRZANEGO (IPS, (M. ŁÓDŹ, POLSKA))

Ефективність експертної діяльності значною мірою залежить від кадрів, фахово і світоглядно підготовлених до активної професійно-компетентної інноваційно-творчої роботи у сучасних умовах. Від професійної кваліфікації фахівців, у першу чергу, залежить ефективність роботи будь-якого структурного підрозділу Експертної служби МВС України.

Саме тому, одним із пріоритетних завдань Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України є вдосконалення професійної підготовки шляхом поглиблення і розширення спеціальних знань, умінь і навичок у ході систематичного підвищення кваліфікації та стажування.

Так, заступник завідувача відділу товарознавчих та гемологічних досліджень Полтавського НДЕКЦ МВС Марина Мартосенко пройшла міжнародне стажування на базі Інституту шкіряної промисловості (Instytut Przemysłu Skórzanego (IPS, (m. Łódź, Polska)) у м. Лодзь (Республіка Польща).

За час стажування наукові працівники продемонстрували організацію роботи лабораторій інституту, особливості використання сучасного обладнання та хід виконання досліджень фізико-механічних, гігієнічних і хімічних показників шкіряних матеріалів та взуття на їх основі.

В цілому, стажування на базі Інституту шкіряної промисловості (Instytut Przemysłu Skórzanego) стало чудовою нагодою ознайомитися із практикою проведення сучасних експериментальних досліджень показників споживних властивостей матеріалів на їх відповідність вимогам європейських стандартів.