Новини

Науково-практичний семінар-тренінг «Проблемні питання призначення судових товарознавчих експертиз лікарських засобів та дієтичних добавок»

04 березня 2021 року Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України спільно з Харківським державним університетом харчування та торгівлі в рамках виконання договору про наукову співпрацю організовано та проведено дистанційно на платформі Zoom науково-практичний семінар-тренінг «Проблемні питання призначення судових товарознавчих експертиз лікарських засобів та дієтичних добавок».

У роботі науково-практичного семінару-тренінгу взяли участь понад 30 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники Харківського державного університету харчування та торгівлі, Національного фармацевтичного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного та судові експерти Експертної служби МВС України.

Учасники обговорили актуальні проблемні питання призначення судових товарознавчих експертиз лікарських засобів та дієтичних добавок, а саме, підходи до їх класифікації та ідентифікації, особливості визначення ринкової вартості; акцентували увагу на нових харчових продуктах із покращеними споживчими властивостями за рахунок додаванням до їх складу біологічно активних компонентів, які теж можуть бути об’єктами судової експертизи. За результатами роботи всі учасники отримали сертифікати.

Висловлюємо щиру вдячність учасникам за небайдуже ставлення до проблем судової товарознавчої експертизи та активну позицію у пошуку дієвих способів їх подолання!