Новини

Молекулярно-генетичні дослідження

У Полтавському НДЕКЦ МВС відкрито новий напрямок досліджень за експертною спеціальністю 9.5 «Молекулярно-генетичні дослідження», які призначаються у кримінальних і цивільних провадженнях, а також експертних дослідженнях за заявами фізичних та юридичних осіб. Фахівці мають змогу досліджувати зразки букального епітелію, відібрані у живих осіб не травматичним способом, та вирішувати такі завдання:

  • установлення батьківства та материнства, що має значення у цивільних справах, а також у випадках викрадення та підміни дітей, дітовбивства, зґвалтування з наслідком вагітності;
  • установлення генетичних ознак (ДНК-профілів) зразків букального епітелію осіб;
  • ідентифікація осіб за слідами біологічного походження, вилученими під час огляду місця події (за наявності висновків молекулярно-генетичної експертизи щодо встановлення генетичних ознак вилучених слідів);
  • установлення біологічної спорідненості, що дає змогу ідентифікувати невпізнаний труп (за наявності висновків молекулярно-генетичної експертизи щодо встановлення генетичних ознак трупа).
  • проведення порівняльного дослідження об’єктів молекулярно-генетичних експертиз інших установ (за наявності відповідних висновків експертів).

Більш детальну інформацію можна отримати за консультацією із експертом безпосередньо у приміщенні Полтавського НДЕКЦ МВС України за адресою: м. Полтава, пров. Рибальський 8 або за телефоном +38 (0532) 51-77-15.