Новини

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ: СУЧАСНИЙ СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

2 грудня 2021 року Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС спільно з Тернопільський науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» організовано та проведено у режимі сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet Всеукраїнський круглий стіл на тему: «Інформаційні технології: сучасний стан та перспективи розвитку».

На заході були присутні судові експерти з Житомирської, Волинської, Херсонської, Одеської, Донецької, Чернівецької, Рівненської, Миколаївської, Черкаської та Закарпатської областей.

Експерти відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Полтавського НДЕКЦ представили доповіді про програми для відновлення пошкоджених відеофайлів та їх можливості і про використання утиліт NIRSOFT під час проведення комп’ютерно-технічної експертизи. Завідувач відділу комп’ютерно-технічних досліджень Тернопільського НДЕКЦ МВС розповів про цифровий слід в мережі Інтернет та про статистичні дані, які збирає компанія Google про користувачів мережі.

До зустрічі долучився співробітник компанії «NORES GMBH» з міста Мюнхен, Німеччина і продемонстрував роботу роботизованої руки для сортування та позиціонування деталей для забезпечення роботи конвеєра з виготовлення автомобілей марки «Volkswagen».

Також учасники зустрічі мали змогу послухати доповіді студентів та викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», присвячені використанню програмних математичних пакетів для автоматизації розрахунків технічних систем, застосуванню інформаційних технологій при викладанні вищої математики студентам технічних спеціальностей та сучасним інформаційним технологіям для моделювання процесів та прикладних досліджень.

Наприкінці учасники обмінялися побажаннями подальшої плідної співпраці, творчих і наукових успіхів та головне міцного здоров’я!