Інформація про публічні закупівлі

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, ЙОГО ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ТА/АБО РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕГОВОРНОЇ ПРОЦЕДУРИ

  1. Назва предмета закупівлі : Теплова енергія ( згідно коду ДК 021:2015 – 09320000 – 8– пара, гаряча вода та пов’язана продукція)
  2. Універсальний номер оголошення про проведення переговорної процедури закупівлі присвоєний електронною системою закупівель : UA-2022-02-09-014393-b
  3. Процедура закупівлі : переговорна процедура
  4. Обґрунтування необхідності закупівлі : забезпечення потреб Полтавського НДЕКЦ МВС в послугах з постачання теплової енергії для централізованого  опалення приміщення на січень-червень 2022року.
  5. Розмір бюджетного призначення, очікувана вартість предмета закупівлі: Розмір споживання теплової енергії на січень- червень 2022рік обраховане в обсязі 80 Гкал. в сумі 305666,04 грн з ПДВ (триста п’ять тисяч шістсот шістдесят шість гривень 04коп.) . Розмір  тарифів на послуги  встановлюється Національною комісією, що здійснює державне  регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) відповідно до чинного законодавства України.
  6. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:  за даними, розміщеними на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України (www.amc.gov.ua), ЗВЕДЕНОГО ПЕРЕЛІКУ СУБ’ЄКТІВ ПРИРОДНИХ МОНОПОЛІЙ станом на 31.12.2021 № 410 у реєстрі суб’єктів природних монополі є ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» (ЄДРПОУ 03338030), як суб’єкт природної монополії, займає монопольне (домінуюче) становище на ринку транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, а також відповідно до ст. 1 Закону України «Про теплопостачання» від 02.06.2005 р. № 2633-IV система централізованого теплопостачання – сукупність джерел теплової енергії, магістральних та місцевих (розподільчих) теплових мереж, що об’єднані між собою та використовуються для теплозабезпечення споживача, населеного пункту.
    ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» відповідає встановленим критеріям, зареєстроване, має ліцензію, а також має досвід виконання аналогічних договорів. Згідно до вимог ч.7 ст.40 Закону України «Про публічні закупівлі» замовник має право укласти договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі у строк не раніше ніж через 10 днів (п’ять днів – у разі застосування переговорної процедури закупівлі з підстав, визначених пунктом 2 частини другої цієї статті, а також у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передання та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг з централізованого опалення, послуг поштового зв’язку, поштових марок та маркованих конвертів, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів, послуг з централізованого водопостачання та/або водовідведення та послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування) з дня оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу повідомлення про намір укласти договір за результатами застосування переговорної процедури закупівлі та обов’язково оприлюднює повідомлення про намір укласти договір з учасником за результатами застосування переговорної процедури закупівлі. Таким чином, на ринку теплової енергії відсутня конкуренція за предметом закупівлі згідно коду ДК 021:2015 (CPV 2008) 09320000-8 – «Пара, гаряча вода та пов’язана продукція» теплова енергія (постачання теплової енергії за адресою: Полтавська область, м. Полтава, пров. Рибальський,8 за фактичним місцем розташування  замовника), тому договір про закупівлю може бути укладено лише (без альтернативи) з одним постачальником – ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго».