Новини

Балістична експертиза

В Полтавському Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС у відділі криміналістичних видів досліджень веде свою діяльність сектор балістичного обліку.

Працівники сектору проводять експериментальний відстріл нарізної мисливської, спортивної, газової зброї та зброї «несмертельної дії», яка зареєстрована на об’єктах дозвільної системи МВС та зброї, яка:

  • перебуває у особистому користуванні громадян та на об’єктах дозвільної системи (у процесі реєстрації та перереєстрації);
  • виготовляється на підприємствах України, ввозиться із-за кордону та призначена для реалізації на території України (перед її реалізацією);
  • підлягала переробленню або ремонту із заміною (зміною) слідоутворюючих деталей.

Експериментальний відстріл проводиться згідно Наказу МВС України від 10.09.2009 року № 390 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.10.2009 року за № 963/16979 «Про затвердження Інструкції з організації функціонування криміналістичних обліків експертної служби МВС», п.п. 2.2.5 «Порядок експериментального відстрілу зброї, зареєстрованої на об’єктах дозвільної системи, та зброї,  яка перебуває у власності громадян».

Гладкоствольна мисливська зброя відстрілюється у разі добровільної згоди власника.

Для експериментального відстрілу зброї необхідно мати з собою документи на зброю, ідентифікаційний номер для фізичних осіб, код обліку платника податків для юридичних осіб та патрони:

  • для пістолетів та карабінів по три патрони на кожну одиницю зброї;
  • для револьверів – по одному патрону з кожної камори барабану;
  • для газової зброї потрібно мати з собою холості патрони з вище викладеного розрахунку.

Відстріл зброї, що перебуває в особистому користуванні громадян, проводиться за рахунок її власників відповідно до калькуляції затвердженої Постановою КМУ від 28.10.2011 року за № 1098.

Вид зброї

Вартість без урахування ПДВ

ПДВ 20 %

Всього з урахуванням ПДВ

Газова.

Гладкоствольна мисливська.

 

60,97 грн.

 

12,19 грн.

 

73,16 грн.

Несмертельної дії

70,35 грн.

14,07 грн.

84,42 грн.

Мисливська нарізна

70,35 грн.

14,07 грн.

84,42 грн.

Для зручності громадян, які відвідують Полтавський НДЕКЦ для проведення експериментального відстрілу зброї, в холі встановлений платіжний термінал ПАТ КБ «Приватбанк», який дозволяє здійснювати платіж у режимі самообслуговування. Платіж може бути здійснений як готівкою так і з банківської картки.

За більш детальною інформацією звертайтеся за адресою: пров. Рибальський, 8 м. Полтава, тел. 0532 51-77-15.