Новини

ЧИ ПРОВОДИТИ ЕКСПЕРТНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ ПЕРЕД КУПІВЛЕЮ? ЧИ КРАЩЕ ЗЕКОНОМИТИ?

Система реєстрації транспортних засобів стала значно легшою, як мінімум, тому що процедура купівлі, реєстрації та переоформлення автомобілів тепер потребує менше часу. Але щороку багато українців потрапляють в неприємну ситуацію через шахраїв. Тому судові експерти Полтавського НДЕКЦ МВС уважають за доцільне постійно інформувати населення, як не стати власником “проблемного” транспортного засобу.

Проведення експертного дослідження транспортного засобу встановлює відсутність чи наявність ознак пошкодження, знищення, підробки або заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів, в результаті чого власник авто отримує висновок. Так, в результаті проведеного експертного дослідження ідентифікаційних номерних позначень автомобіля Skoda Octavia було встановлено, що номерне позначення кузова піддавалося зміні не в умовах заводу-виробника шляхом видалення номерної панелі з номерним позначенням кузова та подальшому приєднанням до іншого автомобіля.

В результаті дослідження ідентифікаційних номерних позначень та супроводжуючих документів автомобіля марки BMW 535D було встановлено, що номерне позначення двигуна наданого на дослідження автомобіля піддавалось зміні шляхом видалення первинного номерного позначення та нанесенням не в умовах заводу виробника номерного позначення «N57D30A16590688».

Отже, покупці вищевказаних автомобілів в результаті проведення досліджень змогли зберегти свої кошти.

Якщо у вас виникли питання з приводу реєстрації чи перереєстрації авто, звертайтеся за послугою експертного дослідження транспортного засобу в Полтавський НДЕКЦ МВС, бережіть свій спокій та кошти!