Новини

Екскурсія 20.02.2019

20.02.2019 року Полтавський науково-дослідний експертно- криміналістичний центр МВС України відвідали студенти 1-го курсу 14  групи бакалаврату денної форми навчання Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого для проходження оглядово – ознайомчої екскурсії.

У ході екскурсії співробітники Полтавського НДЕКЦ розповіли про основні  напрямки діяльності та особливості проведення криміналістичних видів досліджень.

Перед здобувачами вищої освіти виступили завідувачі секторів дослідження зброї, трасологічних досліджень, дактилоскопічних досліджень, технічних досліджень документів та почерку, які розповіли про специфіку проведення різних видів експертиз. Студенти із зацікавленістю слухали розповіді про роботу судових  експертів і змогли переконатися наскільки цікава, різноманітна та відповідальна їх робота. Під час екскурсії зацікавлена молодь ознайомилася з сучасним технічним обладнанням, із вмістом криміналістичних валіз і навіть випробували ряд пристосувань для вилучення слідів з місця злочину.

Завдяки проведеній зустрічі студенти поліпшили свої знання із сфери судової експертизи,  набули корисних практичних навичок. Все це сприяє накопиченню професійних знань у майбутніх експертів, формуванню необхідних компетенцій, що в подальшому дозволить їм успішно виконувати свою важливу функцію щодо забезпечення повного і справедливого розслідування.

Учасники ознайомчої екскурсії залишилися задоволені заходом і подякували співробітникам Полтавського НДЕКЦ за цікаву зустріч.