Новини

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ВІД ЕКСПЕРТІВ ПОЛТАВСЬКОГО НДЕКЦ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

15 березня 2021 року відбулася відкрита лекція для студентів першого і другого курсу Фахового медико-фармацевтичного коледжу Української медичної стоматологічної академії від судового експерта відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Клавдії Соловчук. Лекція була присвячена актуальній тематиці і мала назву: «Соціальні мережі: правила інтернет безпеки».

Зустріч проведено з метою ознайомлення слухачів з окремими базовими питаннями захисту особистої інформації у соцмережах та глобальній мережі в цілому.

Упродовж зустрічі обговорено проблему поширення фейкових новин у соціальних мережах і поради спеціалістів по розпізнанню неправдивої інформації, розглянули приклади телеграм-ботів, які використовують шахраї для отримання приватної інформації інших осіб а також про базові правила безпеки при користуванні інтернет-банкінгом.

Лекція викликала жвавий інтерес у студентів коледжу, вони мали змогу під час лекції застосувати деякі з отриманих знань на практиці безпосередньо на своїх власних смартфонах. Також експерт зосередила увагу на соціальній відповідальності за зміст інформації, яку поширюють користувачі на своїх сторінках в Інтернеті, і за вплив, який вона оказує на інших.