Новини

КРУГЛИЙ СТІЛ “ МАТЕМАТИЧНІ АЛГОРИТМИ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ І СУБ’ЄКТІВ У СУДОВІЙ ПРАКТИЦІ ”

28 вересня 2022 року Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України спільно з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» організовано та проведено у режимі сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet Круглий стіл на тему: «Математичні алгоритми ідентифікації об’єктів і суб’єктів у судовій практиці» для судових експертів з різних регіонів України, науково-педагогічних працівників університету та студентства.

Експерти відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень, відділу досліджень у сфері інформаційних технологій, сектору біологічних досліджень та обліку Полтавського НДЕКЦ МВС представили доповіді про сучасний апаратно-програмний комплекс дослідження геному людини, про методи встановлення оригінальності відеозаписів та графічних зображень, та про електронний цифровий підпис як унікальний ідентифікатор людини в сучасному інформаційному середовищі.

Також учасники зустрічі мали змогу послухати доповіді студентів та викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», присвячені використанню засобів автоматичної перевірки матеріалу на плагіат, ідентифікації об’єктів управління та технологічних процесів із використанням алгоритмів вищої та прикладної математики, ідентифікації об’єктів за допомогою комп’ютерного зору та застосуванню теорії чисел для забезпечення конфіденційності інформації.

Наприкінці учасники обмінялися побажаннями подальшої плідної співпраці, творчих і наукових успіхів. Та головне разом до Перемоги!