Новини

Екскурсія 17.05.2019

17 травня 2019 року Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України для учасників круглого столу «Судово-експертна діяльність в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку» було організовано комплексну ознайомчо-пізнавальну екскурсію, яку проводив заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Рудик Ігор Миколайович.

Під час екскурсії присутні гості дізнались про Експертну службу МВС, про завдання, які вирішуються судовими експертами за різними напрямами досліджень, та про значення експертної діяльності у розслідуванні та розкритті злочинів.

В ході екскурсії були продемонстровані основні напрямки діяльності експертів Полтавського НДЕКЦ, а саме роботу секторів дактилоскопічних, трасологічних, почеркознавчих досліджень, технічної експертизи документів, досліджень зброї та балістичного обліку; експертів відділу товарознавчих та гемологічних досліджень і працівників відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних видів досліджень.

Завідувачі відділів та секторів розповіли про особливості проведення окремих судових експертиз та продемонстрували новітнє спеціалізоване обладнання, що використовується у повсякденній роботі експертами Центру. Присутні змогли особисто переконатись наскільки складна та відповідальна робота експертів.

В цілому проведений захід справив позитивне враження, що підтвердилось значною активністю відвідувачів під час екскурсії. Гості задавали питання експертам, з цікавістю слухали відповіді. В кінці екскурсії висловили вдячність судовим експертам Центру за цікаву та актуальну інформацію та бажання продовжувати тісну співпрацю зі співробітниками Полтавського НДЕКЦ.