Новини

І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання експертної та оціночної діяльності»

27-28 листопада 2019 року відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання експертної та оціночної діяльності». Співорганізатором конференції виступив Полтавський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ України. Метою заходу було вирішення цілої низки завдань теорії та практики експертної та оціночної діяльності, проблем ідентифікації, порівняльного тестування; покращення якості та безпечності нашого життя завдяки використанню сучасних досягнень науки і практики; обговорення актуальних питань формування професійних компетентностей при підготовці товарознавців-експертів та оцінювачів; зміцнення зв’язків між наукою й практикою, шляхом консолідації зусиль науковців різних регіонів нашої держави та інших країн, обмін передовим досвідом і думками між молодими і досвідченими вченими.

Під час урочистого відкриття заходу з вітальним словом до учасників конференції звернулися заступник директора Полтавського НДЕКЦ МВС Рой Валентин Петрович, який привітав з початком її роботи та відзначив надзвичайну актуальність та важливість винесених на конференцію для обговорення дискусійних питань і побажав успіхів у науковій діяльності. Також до привітання долучились представники Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», центру якості товарів та захисту споживачів Економічного університету – Варна (Республіка Болгарія, м. Варна), Київського національного торговельно-економічного університету, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Вищої школи текстильної та харчової інженерії Південно-казахстанського державного університету імені М. Ауезова (Республіка Казахстан, м. Шимкент), Падуанського університету (Італійська Республіка, м. Падуя), Середземноморського університету (Республіка Туреччина, м. Анталія), Закладу освіти «Білоруський торгово-економічний університет споживчої кооперації» (Республіка Білорусь, м. Гомель), Львівського торговельно-економічного університету, Вищого навчального закладу «Університет імені Альфреда Нобеля», Таджикського державного університету комерції (Республіка Таджикистан, м. Душанбе), Луцького національного технічного університету, Батумського державного університету імені Шота Руставелі.

На конференції із доповіддю виступили представники Полтавського НДЕКЦ МВС: завідувач сектору біологічних досліджень та обліку Канюка Олена Юріївна та старший судовий експерт відділу товарознавчих та гемологічних досліджень, к.т.н. – Шурдук Інна Володимирівна.

Усі учасники конференції на підставі презентованих доповідей обговорили сучасні проблеми експертної та оціночної діяльності, максимально охопили найважливіші питання товарознавчої науки, якості, безпечності, споживних властивостей товарів і послуг.

На завершення відбулася церемонія вручення сертифікатів учасників Міжнародної науково-практичної конференції та подяк керівництву Центру за співорганізацію у проведенні конференції від імені ректора Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Савчена С. В.

Після роботи секцій для учасників конференції організовано відвідування Всеукраїнської художньої виставки «Енеїда» з нагоди 250-річчя від дня народження І. П. Котляревського Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка.

За результатами роботи І Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання експертної та оціночної діяльності» розроблено рекомендації для компетентного вирішення окреслених проблем та сформовано збірник тез, матеріали якого можуть бути використані науковцями, експертами, викладачами, аспірантами, здобувачами вищої освіти, іншими зацікавленими особами у подальших наукових дослідженнях.

Сподіваємось, проведення Міжнародної науково-практичної конференції стало чудовою нагодою для фахівців у галузі експертної діяльності згуртуватися задля обміну досвідом і думками стосовно спільних проектів. Дякуємо усім, хто розділив цей насичений думками та подіями день у місті Полтава та з нетерпінням чекаємо нової зустрічі!