Новини

ВІТАЄМО З ОТРИМАННЯМ ПАТЕНТУ НА КОРИСНУ МОДЕЛЬ “ПРИСТРІЙ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ГЕОМЕТРИЧНИХ РОЗМІРІВ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ ТА ЕЛЕМЕНТІВ, РОЗТАШОВАНИХ НА ВИСОТІ”

Науково-дослідна робота є одним з важливих напрямків діяльності Полтавського НДЕКЦ МВС. Активна участь співробітників центру у науковій роботі сприяє зростанню наукового потенціалу, підвищенню ефективності наукових досліджень. Одним із важливих показників наукової діяльності є не тільки написання статей за напрямом своїх досліджень, а й отримання патентів. Ми вітаємо судового експерта відділу будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності, кандидата технічних наук Тараса Качана з отриманням патенту на корисну модель.

Суть корисної моделі полягає у використанні тимчасової телескопічної стійки із телескопічним вимірювальним пристроєм, котра дає можливість одному працівникові із рівня землі виконувати виміри геометричних розмірів будівельних конструкцій та елементів, які розташовані на висоті до 10 м від рівня землі.

Технічний результат:

– підвищення безпеки при виконанні вимірювальних робіт;

– зменшення затрат часу та витрат коштів на виконання робіт;

– можливість проведення вимірювальних робіт на на висоті без допуску до висотних робіт та без додаткового обладнання (пояс безпеки, драбина, будівельне риштування, підйомник).

Дякуємо за роботу! Пишаємося нашими колегами! Бажаємо успіхів та нових здобутків!