Новини

КОМП’ЮТЕРНО-ТЕХНІЧНА ЕКСПЕРТИЗА МОБІЛЬНИХ ТЕЛЕФОНІВ

Працівники відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Полтавського НДЕКЦ МВС мають кваліфікацію судового експерта за спеціальністю «Дослідження комп’ютерної техніки та програмних продуктів» та «Дослідження, пов’язані з комп’ютерними програмами і базами даних». Об’єктами комп’ютерно-технічної експертизи є програмні продукти та апаратні засоби, в тому числі і мобільні телефони.

Орієнтовний перелік питань, що вирішує комп’ютерно-технічна експертиза стосовно мобільних телефонів:

– Чи містяться на наданому на дослідженні мобільному телефоні журнал дзвінків, телефонна книга та текстові SMS-повідомлення?

– Чи містяться на наданому на дослідженні мобільному телефоні, у явному та видаленому стані графічні і відео файли?

– Чи містяться на наданому на дослідженні мобільному телефоні електронна переписка за допомогою програмних додатків «Viber» «WhatsApp», «Telegram»? (можна вказати назву іншого додатку або номер конкретного абонента, з яким відбувалася переписка);

– Чи містяться на наданому на дослідженні мобільному телефоні в інстальованих веб браузерах історія відвідування мережі Інтернет, збережені логіни та паролі?

– Яка інформація (файли з зображеннями, аудіо та відео файли) міститься на карті пам’яті MicroSD, що знаходиться у наданому на дослідження мобільному телефоні?

– Яка інформація (контактні номери абонентів мобільного зв’язку, SMS-повідомлення) міститься на SIM-карті оператора мобільного зв’язку, що знаходиться у наданому на дослідження мобільному телефоні?

Вказаний перелік питань не є вичерпним і може бути розширений у залежності від тих завдань, що будуть ставитися перед експертом. Пропонуємо перед призначенням експертизи або дослідження безкоштовно проконсультуватися з експертом відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень за телефоном (0532) 517715 або надсилати інформацію на ел. адресу: expolt@gmail.com.