Новини

УЧАСТЬ У І ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ:ПОПЕРЕДЖЕННЯ, ОСВІТА, ВЗАЄМОДІЯ»

Відділ комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Полтавського НДЕКЦ взяв участь у І Всеукраїнській науково-практичній конференції на тему «Безпека дітей в інтернеті: попередження, освіта, взаємодія», організованій Кіровоградським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського спільно з Кіровоградським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, Національним університетом «Львівська політехніка» та Громадською організацією «Вікімедіа Україна». Конференція мала оригінальний формат:

07-10 лютого 2022 року асинхронно на онлайн-платформі конференції за адресою: https://conf.org.ua відбулося розміщення та обговорення відеоматеріалів, поданих учасниками.

08 лютого 2022 року синхронно у режимі онлайн проведено панельну дискусію.

З 7 лютого 2022 року також стартував тематичний тиждень у Вікіпедії та сестринських проєктах з поліпшення або створення статей щодо безпеки дітей в інтернеті.

Судовий експерт відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Соловчук К.Ю. взяла участь в асинхронному дистанційному форматі та в панельній дискусії, підготувавши відеоматеріал на тему «Налаштування та розширення браузера, які допоможуть захистити дітей від контекстної реклами та спливаючих вікон». Відеовиступ можна переглянути за посиланням: https://conf.org.ua/2022-01/solovchuk-klavdiia-yuriivna/.